BECAUSE OF THE WHEATHER CONDITION
TOP
Havacılık İle İlgili Kitaplar

“UÇUŞ 345 – CENK KAYAKUŞ”

“Okuduğunuz her cümlede bir anda suya düşmüş gibi nefesiniz kesilecek ve hayatta olduğunuzu anımsadığınız anda elleriniz titreyecek. Uçuş 345 kitabını okurken tüm bedeniniz ve düşünceleriniz size direnecek.”

MARMARA DENİZİNDE FACİA

…THY’nin Bursa isimli yolcu uçağı, elektriklerin kesik olmasından dolayı Yeşilköy Havalimanı’na inemeyince Marmara Denizi’ne düştü. Uçakta bulunan 42 kişiden kurtulan olmadı…

345 SEFER SAYILI YEŞİLKÖY UÇAĞI HALA MARMARA DENİZİNİN DİBİNDE YATIYOR

…Kule görevlisi o sırada elektrik kesintisi nedeniyle başka bir uçağın pist başında beklediğini söyledi ve…

KARAKUTUNUN PEŞİNDE 36 YIL

…Fakat tam o sırada havaalanında elektrikler kesilir ve pilot tekrar havalanıp pas geçmek zorunda kalır. O dönemde kullanılan jeneratör, olası elektrik kesintilerinde 22 saniye sonra devreye girmektedir…

Uçuş 345

Türk Hava Yolları

İzmir – İstanbul seferi

30 Ocak 1975

Kazanın üzerinden yıllar geçmesine rağmen uçak enkazı, mürettebat ve yolcularla birlikte hâlâ Marmara Denizi’nin suları altında yatan ve sırrı çözülemeyen 345 sefer sayılı Bursa uçağı… Cenk Kayakuş’un kaleminden okuyacağınız uçak kazasının sırrı nasıl çözülecek? Türkiye’nin ilk ve tek denize düşen sivil uçağı, Cenk Kayakuş’un kurgusuyla kazadan altı ay kadar önce başlayan Kıbrıs Barış Harekâtı’na ve kökenleri ise Avrupa Hun İmparatorluğu’na kadar giden büyük bir gizemin kapılarını açıyor.

Kitabı okurken eğer uçağa biniyorsanız ya da planladığınız bir uçak yolculuğu için hazırlanıyor ya da bir uçak yolculuğu planlıyorsanız aklınızda şüpheler oluşabilir. Tıpkı 345 numaralı uçuş gibi gizemli bir uçak kazası yaşayıp yaşamayacağınızı sorgulayabilirsiniz. Unutmamanız gereken tek şey vardır,  “Uçaklara güvenin, ama insanlara asla…”

Cenk Kayakuş kimdir?

Cenk Kayakuş, 1986 yılında İzmir’de doğdu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler mezunu olan yazar, kısa reklamcılık kariyerinin ardından yerli ve yabancı romanlar için kapak tasarımları hazırladı ve bir süre Altın Bilek Yayınları’nda yayın yönetmenliği yaptı.

Kayakuş, 2008 yılından bugüne kadar altı roman ve bir öykü kitabı kaleme aldı. 2008 yılında piyasaya çıkan ilk romanı Av’ın ardından kendine özgü bir okur kitlesi elde ederek, 2012 yılında yayımlanan ikinci romanı Saplantı ve hemen arkasından gelen Kara Güneş adlı bir diğer romanıyla Türkiye’de macera romancılığına farklı bir boyut kazandırdı. 2014 yılında okurlarla buluşan dördüncü romanı Piri Reis’in Sırrı ile Osmanlı tarihinin gölgede kalmış efsanevi denizcisinin hayatındaki önemli noktaları ele alarak, gerçekle kurguyu başarılı bir şekilde harmanladı. Yarattığı Hakan Geda karakterinin son macerası Uçuş 345 ise Türkiye’nin denize düşen ilk ve tek yolcu uçağı TK345’in trajik hikâyesini okuyucularla buluşturdu.

2019 yılında yayımlanan Kayıp Kıta ise Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih çalışmalarından ve Mu Kıtası efsanesinden yola çıkarak UNESCO Dünya Mirası listesine alınan Göbeklitepe’yi konu edindi.

Macera romancılığının dışında yeraltı edebiyatına da yönelen Kayakuş, son olarak Çıplak ve Kadınlar Arasında adını taşıyan bir öykü kitabıyla okuyucularının karşısına geçti. Otobiyografik izler taşıyan kitap, alkolik ve yalnız bir yazarın kadınlarla olan ilişkilerine odaklanıyor.

Kayakuş, son birkaç yıldır zamanının büyük kısmını İzmir’de geçirmektedir.

«

»

Bir Cevap Yazın